Voor wie?

Je bent niet alleen 

Het komt vaker voor dan je denkt. Juist de laatste jaren komen er beangstigend veel gevallen aan het licht.

Als je met een pathologisch leugenaar te maken hebt, heb je vaak niets in de gaten. Door een vriend, een collega, een familielid of zelfs  je partner, iemand die heel dicht bij je staat of die je altijd gewoon vertrouwde, ben je al die tijd bedonderd, opgelicht, om de tuin geleid, voor de gek gehouden.

Het was een waanwereld waarin je leefde. Het kan weken, maanden, maar zelfs jaren duren voordat de waarheid aan het licht komt.

Maar je bent echt niet alleen.

Waanwereld

Steeds vaker ging ik denken dat het aan mij lag, dat ik gek of paranoïde werd. Ik begreep niets meer van de samenleving. Er gebeurden dingen die volgens mij niet konden, zeker niet in dit zogenaamd rechtvaardige land. Ik voelde mij als een crimineel behandeld, terwijl ik ook wist dat echte criminelen gewoon vrij op straat rond liepen. Onverteerbaar.

Steeds weer kreeg ik ‘bewijsmateriaal’ onder mijn ogen geduwd dat alles in orde zou zijn, dat alles klopte. Tegelijkertijd hield het maar niet op: deurwaarders, bekeuringen, rare opnames van de rekening, blokkeringen bij de bank.

Had ik maar geweten dat het mijn echtgenoot was. Jarenlang heeft degene die ik wilde vertrouwen mij in zijn waanwereld meegezogen. Zijn leven hing aan elkaar van leugens en bedrog.

Ik had geen idee. Ik kon er met niemand over praten.

Herken je jezelf in een vergelijkbare  situatie? Dan is deze site ook voor jou is bedoeld. Wissel hier ervaringen uit, lees wat anderen hebben meegemaakt en steek elkaar een hart onder de riem. Want jij bent niet gek, het lag niet aan jou.